Класичний вид напою, який європейці звикли вважати чорним, у Китаї називають червоним. При регулярному вживанні він покращує обмін речовин, налагоджує процеси травлення, активізує центральну нервову систему, знімає втому, знижує рівень холестерину, підтримує еластичність судин. Корисний при застуді: полегшує кашель, біль у горлі. Чинить протизапальний ефект завдяки амінокислотам, що містяться в складі, які пригнічують розвиток хвороботворних бактерій. Настій рекомендовано людям, які мають проблеми з нирками. Рекомендації: - для людей із серцево-судинними захворюваннями; - Для стимуляції мозкової діяльності; - для людей із шлунково-кишковими захворюваннями; -вгамовує спрагу і дарує гарний настрій. Не рекомендується вживання на ніч. Спосіб застосування: сполосніть заварник окропом, засипте 1 ч. л. чаю однією порцію чи 1-2 ч. л. на заварник, залийте окропом і залиште на 3-5 хвилин|мінути|. Цукор додайте до смаку.