Холодильні тунелі призначені для транспортування та охолодження різних харчових продуктів з їх подальшим транспортуванням на наступні технологічні операції.
Холодильні тунелі застосовують у кондитерській, хлібобулочній, молочній та інших галузях харчової промисловості.
Обладнання являє собою транспортер зі стрічкою, яка проходе через холодильний тунель, в якому по замкнутому контуру відбувається циркуляція холодного повітря. Напрям повітряних потоків регулюється за допомогою спеціальних засувок.
Холодильний тунель має три температурні зони. За необхідності, для більш точного регулювання температурних режимів, кожна зона може бути оснащена індивідуальним холодильним агрегатом.
Поток повітря через нижню частину повітропровода повертається назад у теплообмінник. Пройшовши через теплообмінний блок, охолоджене повітря подається у зону руху повітря.
Ефективна теплоізоляція застерігає від тепловтрат під час роботи холодильного тунеля.
Додаткові опції:
- донне охолодження (дозволяє охолоджувати швидше та скоротити розміри тунеля);
- двостороннє відкриття кришок тунелю (кришки тунелю можуть відкриватись в обидві сторони або складатися з двох частин для зручності користування);
- додаткові параметри для регулювання температурних зон (спеціальна конструкція кришки з ярусами та засувками, що дозволяє застосовувати різні режими охолодження та дає можливість здійснювати додаткове регулювання температурних показників по зонах).