Кижуч – це риба, що належить до сімейства лососевих. Вважається однією з найсмачніших, поряд із гольцем, неркою. Її м'ясо має соковиту та м'яку консистенцію, воно чудово підходить для приготування стейків. Середній розмір риби – 3-4 кг, але може бути і до 10 кг. Через сріблясту луску його часто називають сріблястим лососем. Кижуч водиться в районі Камчатки, в річках, що впадають в море Охотське. Також ця риба зустрічається на тихоокеанському узбережжі у північній частині Америки. Кижучу характерна велика голова і широке чоло, за цими ознаками його легко відрізнити від інших представників лососевих. Луска на спині і ближче до основи нерідко має синій або зеленуватий відтінок. Останнім часом кижуч активно вирощують на фермах у Чилі. Штучно вирощений кижуч має ніжне м'ясо і більш насичений колір м'яса. На ринках України найчастіше ми можемо зустріти саме його. Серед інших лососів кижуч по праву вважається володарем найкращих смакових якостей. Його м'ясо значно ніжніше і жирніше, ніж м'ясо горбуші, завдяки чому застосовується для приготування різних страв, він особливо хороший у запеченому вигляді, тому є важливою стравою в меню безлічі ресторанів. Кижуч, як та інші представники сімейства лососевих, містить широкий спектр вітамінів, амінокислот та мікроелементів. Це вітаміни В6, В12, омега-3, ніацин, селен., молібден, фосфор, кальцій, хлор, залізо, магній, фтор, нікель, калій, хром, цинк, нікель та натрій. У помірних кількостях м'ясо кижуча корисне всім, а особливо дітям, вагітним жінкам та людям похилого віку. У цій рибі майже відсутні дрібні кісточки, а її м'ясо настільки ніжне і апетитне, що сподобається навіть вибагливим дітям.