Лимонна кислота - найбільш затребуваний консервант
Це слабка тришарова кислота, являє собою речовину кристалічної структури білого кольору. Молекулярна формула - C6H8O7. Солі та ефіри називаються цитратами. Лимонна кислота виробляється у вигляді прозорих кристалів або білого порошку без грудок, для першого сорту можливий жовтуватий відтінок. Застосовується для потреб харчової промисловості як антиоксидант і регулятор кислотності, каталізатор гідролізу, стабілізатор забарвлення, а також синергіст антиокислювачів. Лимонна кислота один з найбільш затребуваних і популярних консервантів у харчовій промисловості.
Це хімічна речовина, яка широко використовується в напоях.
Однією з головних особливостей лимонної кислоти є захист продуктів від важких металів, добре розчинна як у воді, так і в спирті.
Використання в промисловості:
Харчова галузь - для потреб кондитерської, консервної, напоїв та інших галузях
У медицині для прискорення енергетичного обміну
У косметології
У нафтовій і буровій індустріях
Транспортування, зберігання, запобіжні заходи
Лимонна кислота не токсична, не горюча, вибухобезпечна. Випускається в упакованому вигляді. У роздрібній мережі представлена у фасуванні від 5-100 г. Для потреб підприємств йде в мішках по 10-40 кілограмів. У мішки повинні вставлятися вкладиші з поліетиленової плівки, після фасування вони герметично запаюються.
Можливе транспортування всіма типами транспорту. Зберігати потрібно в складських сухих приміщеннях із вологістю 70%. Гарантійний час зберігання продукту не більше шести місяців.
Під час роботи необхідно дотримуватися особистої гігієни і використовувати такі захисні засоби, як респіратори, захисні окуляри, балахон, косинку.