Розторопша використовується для лікування захворювань печінки, таких як: цироз печінки, жирова дистрофія, ушкодження, спричинені вживанням алкоголю, наркотиків, лікарських препаратів, інших токсичних речовин, запалення печінки та печінкова недостатність, біль у жовчному міхурі. Насіння розторопші допомагає при кровотечах з носа та внутрішніх органів, порушенні травлення, зниженій кислотності шлунка, анорексії, метеоризмі, гіпотонії та заколисуванні. Використовувати насіння можна цілим або меленим, додаючи в холодні та гарячі продукти - салати, супи, або пластівці в розмірі 1 чайної ложки на день. Насіння розторопші можна використовувати тривалий час. Корисні ефекти очікуються після, як мінімум, двох тижнів регулярного використання. Властивості насіння використовуються для виготовлення рослинної олії, в якій міститься близько 25% жирної олії, а також достатня кількість інших корисних для людського організму речовин і сполук особливо рекомендується для видалення токсичних речовин після довгострокового лікування антибіотиками, зловживання алкоголем, хіміотерапії, отруєнь грибами лікування цукрового діабету, гепатиту С, жовчнокам'яної хвороби (профілактично та з лікувальною метою), запалення шкіри, лікування псоріазу