Сушильні лінії з нержавіючої сталі Hvarna мають датчики температури і вологості. Використовуваний сушильний агент - очищений зважений повітряний потік контрольованої температури, що гарантує швидкість і рівномірність сушіння.
Обдув здійснюється вентилятором з реверсивної циркуляцією повітря. Завдяки частотного перетворювача, можна підбирати швидкість повітряного потоку, в залежності від якостей оброблюваної продукції.
Пропоноване обладнання дозволить:
впорядкувати, очистити і подрібнити продукцію - сировина до необхідної фракції технологічного процесу;
скоротити процес висушування в кілька разів, в порівнянні з традиційними видами сушки;
сушити продукти при температурі від 20 до 100 ° С в багатоступеневим, "щадному" міжклітинні зв'язку сировини температурному режимі;
економити ресурси (споживання енергії автоматично регулюється, від виду і ступеня вологості вихідної сировини.
Технологія сушіння або видалення вологи з продуктів харчування має такі переваги:
Економічність, т. Е. Потрібна менша кількість енергії для випаровування води з продуктів. Комбінація тепла і вихрових потоків, оптимізують процес нагріву, нагрів відбувається в кілька разів інтенсивніше, ніж при охолодженні гарячим повітрям, відповідно і вода перетворюється в пар, більш інтенсивно. Система вентиляції служить не тільки для відводу пара за межі камери і приміщення, але і для подачі в топкові системи, як паливо.
Швидкість сушіння. Комплекс дозволяє видалити вологу в кілька разів швидше, ніж інші сушильні технології.
Відсутність цвітіння. У разі якщо в продукті присутня мелкодісперсная фракція, будь обдув призведе до пилення і попаданню пилу в систему вентиляції, де буде очищений, з подальшою утилізацією.
Рівномірний нагрів продукту по всій поверхні.
Стерилізація продукту. Під час сушіння, на кінцевому етапі, відбувається автоматичний процес стерилізації (велючая опціонально, ІК - випромінювач), знищення різних видів бактерій, що покращує якість продукту і виключає необхідність проведення додаткової стерилізації.
Лінії сушіння Hvarna широко використовується для сушки різних фруктів, овочів, коренеплодів, трав, м'ясних і рибних снеків в напівавтоматичному режимі за заданими параметрами. Залежно від сфери застосування і вимог до устаткування конструктивні елементи розробляються від необхідних завдань замовника.
Сушильні лінії для:
крохмалю
коріння
родзинок
фруктів
ягід
овочів
грибів
зелені
м'яса
для снеків
для риби
морепродуктів
цукатів
пилку
ласощів для тварин
гранул
бобових
кондитерських виробів
чаю
тютюну
горіхів
кальяну
пігменту