Користь рисових висівок
Рисові висівки – це фрагменти оболонок рисових зерен, що виділяються яскраво вираженим ароматом. Нерідко у складі рисових висівків трапляється як оболонка, а й частини зерен, і навіть околоплодник рослини. Властивості рисових висівок схожі на інші види продукту. Користь рисових висівок криється у складі продукту, який збагачений значною кількістю корисних сполук. Наприклад, хімічний склад рисових висівок містить вітаміни групи В, Е, К, а також РР.
Крім того, рисові висівки збагачені залізом, натрієм, селеном, цинком, магнієм, холіном та іншими важливими для життя людини речовинами.
Регулярне вживання рисових висівків допомагає очищати людський організм від шкідливих сполук, які проникають з навколишнього середовища, а також виникають у процесі життєдіяльності. Медики та дієтологи рекомендують регулярно вживати в їжу рисові та інші види висівок усім без винятку.
Особливу користь рисові висівки принесуть людям, які страждають на різні види захворювань шлунково-кишкового тракту, підшлункової залози, а також печінки та нирок. Також рисові висівки допомагають у профілактиці та лікуванні атеросклерозу, діабету та алергії. Особливе місце займають рисові висівки в лікувальній дієті продукт помогает поддержать организм и насыть его важными биологически активными соединениями, а также витаминами.
Калорийность рисовых отрубей 316 кКал
Энергетическая ценность рисовых отрубей (Соотношение белков, жиров, углеводов - бжу):
Белки: 13.35 г. (~53 кКал)
Жиры: 20.85 г. (~188 кКал)
Углеводы: 28.9 г. (~116 кКал)
Энергетическое соотношение (б|ж|у): 17%|59%|37%