Хімічна формула: C10H16N2O8
Міжнародна назва: EDTA
Синонім:, Трилон Б.
Пакування: мішки по 25 кг.
Виробник: Китай
Галузь застосування етилендіамінтетраоцтовоїой кислоти :
Харчова добавка Е-386 дозволена як антиокислювач при виробництві маргарину і соусів в кількості до 100 мг / кг. При виробництві рослинних консервів (з овочів та грибів) і консервів з морепродуктів (ракоподібних та молюсків) в кількості до 75мг / кг. Через свою здатність утворювати міцні хелатні сполуки з металами етилендіамінтетраацетат динатрію використовують як стабілізатор забарвлення і смаку продукту. Харчову добавку застосовують при виробництві майонезу (до 75мг / кг), рослинних і рибних консервів з светлоокрашенних продуктів (цвітної капусти, цибулі, грибів, картоплі, яблук) в кількості до 100 мг / кг. Використовують її також при виробництві фруктових соків (до 50мг / л) і ароматичних масел і екстрактів (до 300мг / л). Харчова добавка Е386 надає також консервативну дію, внаслідок взаємодії з кальцієм з бактеріальних мембран. В нехарчової промисловості ця речовина застосовують при виробництві синтетичних миючих засобів, технічних масел і присадок, при виробництві паперу і в гальваніки.