Пічка варильно-опалювальна із жаростійкої сталі.
Усередині – дві камери згоряння: нижня (газифікація) та верхня (де відбувається допалювання димових газів). Відмінна риса печі – оперізуючі ребра-повітряпроводи великого діаметру.
На задній стінці печі розташований димовий патрубок, який з'єднують з димовою трубою.
Зверху на корпусі печі встановлено металеву пластину, на якій зручно готувати їжу.
Види палива: торф'яні брикети, дрова, різні відходи паперової та деревообробної промисловості.
Як працює піч булер'ян? Завдяки трубам, що оперізують піч, відбувається швидке її нагрівання і плавний розподіл теплого повітря по всьому приміщенню. У кожному повітряпроводі, що стикається з топкою, повітря нагрівається до температури 60-150 градусів (холодне повітря надходить у кожен повітропровід знизу, нагрівається і виходить з верхнього кінця труби), при цьому не відбувається накалювання металевої конструкції до червона. Щоб досягти швидкого прогрівання приміщення, необхідно постійно дозакладати паливо. У випадку, коли приміщення прогріте, і необхідно лише підтримувати в ньому задану температуру, роблять закладку палива і воно повільно тліючи, виділяє тепло до 8 годин поспіль (режим газифікації).
Встановлювати піч необхідно, витримавши відстань від стін не менше півметра (для захисту від займання), а перед піччю має бути не менше ніж півтора метри вільного простору. Під піччю має бути міцний негорючий фундамент – цегляний чи металевий. Димову трубу варто утеплити мінеральною ватою та оснастити навісом для захисту від вітру та опадів.
Важливо! Перед використанням треба ознайомитись з інструкцією по встановленню та роботі пічки.